Medieträning

Medie­träning – för en tryggare kommunikation

Medieträning, budskapsformulering eller formuleringsträning. Kärt barn har många namn. Att hitta orden och formulera ett budskap som bidrar till att din verksamhet når sina mål är viktigt. Särskilt när du kommunicerar med journalister. 

Ofta möter vi en skepsis mot journalister. Att de bara är ute efter negativa nyheter eller att de medvetet hårdvinklar, piskar upp stämningen och skapar drev. Du kanske själv har blivit intervjuad och kände dig lurad när du tog del av publiceringen. Så behöver det inte bli. 

Journalister arbetar efter en speciell metod. Metoden är densamma oavsett om det handlar om tidning, webb, radio eller TV. Det är en effektiv metod för att nå ut med sitt budskap till vilken målgrupp som helst. Den metoden kan du också lära dig.

Vår medarbetare Martin Machnow har arbetat som journalist på Sveriges Radio och Sveriges Television i 10 år. Därefter har han arbetat som medietränare och medierådgivare i ytterligare drygt 10 år, både åt idell, offentlig och privat sektor. En dag med honom brukar både vara rolig och lärorik.

Hör gärna av dig, så kan vi berätta mer